Tuning i Styling

NOS

uros88 | 08 Novembar, 2008 23:25

NOS (Nitrous Oxyde System) ili poznatiji samo kao "Nitro" jeste skoro otkriven vid pojačavanja motora. On se sastoji od jednog tanka za kompresovani kiseonik i creva koje vodi do glave motora. Princip rada je vrlo jednostavan ali vrlo efikasan jer za rad motora je potrebno gorivo, varnica koja će ga zapaiti i vazduh koji će održavati plamen zbog toga što i vatra "diše", a kada taj vazduh koji motor koristi zamenimo čistim kiseonikom dolazi do poboljšavanja sagorevanja i samim tim veće snage.                                                                                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                                                                                                             
 

Trkački kompleti

uros88 | 08 Novembar, 2008 23:12

Trkački kompleti tj. setvi koji pojedeni proizvođači automobila prave za svoje modele, a koji se koriste za prerađivanje vozila za reli. Ti kompleti sadrže između ostalog veće klipove i cilindre koji usled većeg promera su u stanju da stvore veću silu koja deluje na radilicu koja posle opet prenosi obrtnu silu na točkove. u set takođe spadaju i od gore navedenih elementa kvalitetniji filteri za vazduh, filter za ulje, gorivo.....

Dvogrli karburator

uros88 | 08 Novembar, 2008 23:08

Dvogrli karburator je unapređeni oblik klasičnog karburatora s tim što kao što mu ime kaže ima dva grla tj. jedan ulaz u njega iz rezervoara i dva izlaza ka cilindrima čime opet većim prilivom goriva omogućava bolje sagorevanje i veću snagu.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb